Bútor Festmény Fegyver Üveg Ezüst Porcelán,
kerámia
Egyéb
tárgyak

Bemutatkozás

A negyven éves gyűjtői múlttal rendelkező házaspár Csörge Csaba és Csörge Csabáné álszerénység nélkül választotta a cégnevet – az 1989-es alapításnál – azzal a gondolattal, hogy a perzsa király gazdagságával szellemi azonosságú kvalitást igyekeznek megteremteni a művészeti tárgyak világában, a magyar műkereskedelemben.

Ars poeticájukban az ember és az időtálló művészet napi együttélését, az élettér, a környezet harmónikus kialakítását hirdetik, az otthonok berendezésénél a történelmi múlt megjelenítésével. Galériájukban a magas színvonalon restaurált bútorok és a többszáz évet felölelő műtárgyak kínálata is lakásszerűen kialakított környezetben látható, megkönnyítve ezzel a látogató térlátását.

Az eddigi, húsz éves cégtevékenységet számos közéleti siker jellemzi: kiállítások szervezése, múzeumok szakmai munkájának elősegítése.

Csörge Csaba a Darius Régiségkereskedő KFT alapító tagja. Műszaki végzettségű, diploma után művészettörténeti, filozófiai és szociológiai tanulmányokat végez. Közel egy évtizedig a Magyar Tudományos Akadémia Elnökének művészeti tanácsadója. Jelentős fegyvertörténeti kutatásairól publikációi, könyvei jelentek meg, továbbá meghatározó személyisége a magyar műtárgy-gyűjtésnek. Szorgalmazója a magángyűjtemények rendszeres, közéletben történő bemutatásának, több nagysikerű kiállításnak ("Bethlen Gábor - Erdély aranya és Észak oroszlánja", "Értékmentő szenvedélyek", "Otthonok kincsei", stb) volt résztvevője, rendezője, látványtervezője és kurátora. Jelenleg is állami felkérésre nagyszabású kiállítás megvalósításán dolgozik.

Nagyné Giret Anikó szakmai tapasztalatával 1997 óta segíti a látogatókat és mozdítja előre a cég tevékenységét.

A tulajdonosok száma 2007-ben a család legifjabb tagjával, Csörge Szabolcs Józseffel bővült.

 

Csörge Csabáné
Csörge Csaba
Csörge Szabolcs József
 
 
 
Nagyné Giret Anikó
 
Honlapkészítés: Public Art Multimedia