Bútor Festmény Fegyver Üveg Ezüst Porcelán,
kerámia
Egyéb
tárgyak

Bemutatkozás

A negyven éves gyűjtői múlttal rendelkező házaspár Csörge Csaba és Csörge Csabáné álszerénység nélkül választotta a cégnevet – az 1989-es alapításnál – azzal a gondolattal, hogy a perzsa király gazdagságával szellemi azonosságú kvalitást igyekeznek megteremteni a művészeti tárgyak világában, a magyar műkereskedelemben.

Ars poeticájukban az ember és az időtálló művészet napi együttélését, az élettér, a környezet harmónikus kialakítását hirdetik, az otthonok berendezésénél a történelmi múlt megjelenítésével. Galériájukban a magas színvonalon restaurált bútorok és a többszáz évet felölelő műtárgyak kínálata is lakásszerűen kialakított környezetben látható, megkönnyítve ezzel a látogató térlátását.

Az eddigi, húsz éves cégtevékenységet számos közéleti siker jellemzi: kiállítások szervezése, múzeumok szakmai munkájának elősegítése.

Csörge Csaba a Darius Régiségkereskedő KFT alapító tagja. Műszaki végzettségű, diploma után művészettörténeti, filozófiai és szociológiai tanulmányokat végez. Közel egy évtizedig a Magyar Tudományos Akadémia Elnökének művészeti tanácsadója. Jelentős fegyvertörténeti kutatásairól publikációi, könyvei jelentek meg, továbbá meghatározó személyisége a magyar műtárgy-gyűjtésnek. Szorgalmazója a magángyűjtemények rendszeres, közéletben történő bemutatásának, több nagysikerű kiállításnak ("Bethlen Gábor - Erdély aranya és Észak oroszlánja", "Értékmentő szenvedélyek", "Otthonok kincsei", stb) volt résztvevője, rendezője, látványtervezője és kurátora. Jelenleg is állami felkérésre nagyszabású kiállítás megvalósításán dolgozik.

A tulajdonosok száma 2007-ben a család legifjabb tagjával, Csörge Szabolcs Józseffel bővült.

 

Csörge Csabáné
Csörge Csaba
Csörge Szabolcs József
Honlapkészítés: Public Art Multimedia